lunes, 16 de junio de 2008

Metamorfosi




Fa poc que vam acabar l'exposició Metamorfosi a la Galeria Tusset de Barcelona, basada en el llibre d'Ovidi. Aqui us mostro algunes de les obres de la sèrie.
La idea havia sorgit quan tenia intenció de començar a estudiar il.lustració, i la il.lustració tal com jo l'entenia no era tan diferent de la pintura, doncs gran part de la pintura occidental no era altra cosa sinó il.lustració de textos. Llavors vaig decidir explorar els límits entre les dues disciplines: vaig agafar les Metamorfosis d'Ovidi perque era un text que havia donat peu a infinitud d'obres clàssiques, i vaig col.locar el text que il.lustraven com a fons en el llatí original. D'aquesta manera s'invertia la supeditació de la imatge a la text, convertint el text en un acompanyament de la imatge. El text es valorava pel seu arabesc, la seva forma.
Volia confrontar tres models de representació: el convencional de l'escriptura, el mental del dibuix, deixant zones sense treballar, i el sensual del color. Per trobar aquest contrast vaig tenir present la pintura manierista de la toscana, on un dibuix molt preciosista i un color molt saturat semblen lluitar entre sí per la preeminència.
A més, el fet de ser un tema tan tractat en la història de l'art, permetia pensar sobre com canvien els codis de representació en cada època.

5 comentarios:

anna recasens dijo...

Hola Dani,
benvingut al mon dels blogs!!!...ja et passare el meu. Fins aviat.
Anna Recasens

LA ROSA DEL VIETNAM + ARCHIVO OCAÑÍ dijo...

No té perdó de Déu que em perdés l'exposició, ho sé. Excusa, potser... Però perdó... Serà més fàcil seguir-te des d'aquí. Petons.

Dani III dijo...

Aqui no et diré que no, la idea esta be, pero crec que m'agradarien encara més els quadres sense el text.
Tot i aixi, son molt potents i molt ben currats.


Ja ho aniras veient, pero lo pitjor/millor dels blogs es que la gent et dona opinions sense que tu les demanis :)

Salut!

Unknown dijo...

pues a mi m'agradan amb lletres i sense..molt bons!

Anónimo dijo...

Wow, tu portfolio es increible!, acabo de descubrirlo desde Facebook. Que intenso :-)