lunes, 16 de junio de 2008

Metamorfosi
Fa poc que vam acabar l'exposició Metamorfosi a la Galeria Tusset de Barcelona, basada en el llibre d'Ovidi. Aqui us mostro algunes de les obres de la sèrie.
La idea havia sorgit quan tenia intenció de començar a estudiar il.lustració, i la il.lustració tal com jo l'entenia no era tan diferent de la pintura, doncs gran part de la pintura occidental no era altra cosa sinó il.lustració de textos. Llavors vaig decidir explorar els límits entre les dues disciplines: vaig agafar les Metamorfosis d'Ovidi perque era un text que havia donat peu a infinitud d'obres clàssiques, i vaig col.locar el text que il.lustraven com a fons en el llatí original. D'aquesta manera s'invertia la supeditació de la imatge a la text, convertint el text en un acompanyament de la imatge. El text es valorava pel seu arabesc, la seva forma.
Volia confrontar tres models de representació: el convencional de l'escriptura, el mental del dibuix, deixant zones sense treballar, i el sensual del color. Per trobar aquest contrast vaig tenir present la pintura manierista de la toscana, on un dibuix molt preciosista i un color molt saturat semblen lluitar entre sí per la preeminència.
A més, el fet de ser un tema tan tractat en la història de l'art, permetia pensar sobre com canvien els codis de representació en cada època.

6 comentarios:

anna recasens dijo...

Hola Dani,
benvingut al mon dels blogs!!!...ja et passare el meu. Fins aviat.
Anna Recasens

LA ROSA DEL VIETNAM dijo...

No té perdó de Déu que em perdés l'exposició, ho sé. Excusa, potser... Però perdó... Serà més fàcil seguir-te des d'aquí. Petons.

Daniel Rodríguez dijo...

Aqui no et diré que no, la idea esta be, pero crec que m'agradarien encara més els quadres sense el text.
Tot i aixi, son molt potents i molt ben currats.


Ja ho aniras veient, pero lo pitjor/millor dels blogs es que la gent et dona opinions sense que tu les demanis :)

Salut!

elvayviene dijo...

pues a mi m'agradan amb lletres i sense..molt bons!

仔仔 dijo...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

Anónimo dijo...

Wow, tu portfolio es increible!, acabo de descubrirlo desde Facebook. Que intenso :-)